Pakkingen voor waterstof

Geteste pakkingen verhogen de veiligheid in waterstoftoepassingen

Testen met precisie

Voor op de concurrentie

Links ziet u het grafiek van KLINGER®CompenSil en rechts KLINGER®top-chem 2003

Ik heb een specifieke vraag

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe worden pakkingen getest voor waterstoftoepassingen?
Bij KLINGER Dichtungstechnik worden alle geproduceerde batches onderworpen aan een breed scala aan testen, waaronder chemische bestendigheid tegen diverse media, lekdichtheidsmetingen, en thermische en mechanische testen. Naast de kwaliteitsborgingstesten die de productie begeleiden, voeren we vele andere standaard- en speciale testen uit, bijvoorbeeld om karakteristieke waarden te verkrijgen.
Hoe wordt lekkage gemeten in de pakkingtestprocedures?
Dit hangt af van de onderliggende testnorm. Voor lekdichtheidstesten volgens EN 13555 gebruiken we zowel de differentiële drukmethode als heliummassaspectrometrie; voor testen gebaseerd op DIN 28090-2 of DIN 3535-6 gebruiken we onder andere gasburetten of thermische massastroommeters. Alle testen bij KLINGER Dichtungstechnik worden uitgevoerd met helium of stikstof. Maar we kunnen ook lekmetingen uitvoeren met diverse vloeistoffen, bijvoorbeeld volgens ASTM F 37.
Welke norm beschrijft de EN 13555?
De EN-13555 beschrijft de dichtheidstest, waaronder een die helium als testgas gebruikt bij een interne druk van 40 bar (580 psi)
Welke pakkingen zijn geschikt voor waterstof?
Er is niet één soort pakkingsmateriaal dat geschikt is voor toepassingen met waterstof. KLINGER heeft hier meerdere soorten geschikte pakkingen voor. De juiste pakking is afhankelijk van de toepassing. Neem daarom contact met ons op via onderstaand formulier, zodat onze collega's u hierover adviseren.
Contact

Voor meer informatie over dit onderwerp: