Selectie juiste afsluiter voor toepassingen met waterstof

Hoe selecteer je de juiste afsluiter voor toepassingen met waterstof?

Hoe selecteer je de juiste afsluiter voor toepassingen met waterstof?

Ontdek hoe u de juiste afsluiter kiest voor toepassingen met waterstof. We geven tips over compatibele materialen, lekdichtheid en andere vereisten.

Compatibele materialen

Lekkagepreventie en testen

Navigeren tussen normen, processen en toepassingen

Double block-and-bleed afsluiter uitleg van KLINGER International.

Belangrijke aspecten voor de selectie van een afsluiter

Het enorme aanbod aan afsluiters en fabrikanten kan overweldigend zijn. De volgende aspecten kunnen houvast bieden:

Het aanpakken van uitdagingen en misvattingen

Samenwerken met ervaren afsluiterfabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt Power-to-X?
Power-to-X heeft als doel overtollige elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en wind, om te zetten in waterstof en andere energiedragers via een reeks processen die bekend staan als elektrolyse.
Welke materialen moeten worden gebruikt voor afsluiters in waterstoftoepassingen?
Afsluiters die worden gebruikt in waterstoftoepassingen moeten worden gemaakt van waterstof compatibele materialen, zoals austenitisch staal (bijvoorbeeld 316/316L), om problemen zoals verbrossing van metaal, verhoogde druk en interne spanningen te voorkomen. Niet-metalen componenten, zoals pakkingen en smeermiddelen, moeten ook waterstof compatibel zijn om optimale prestaties te waarborgen.
Wat zijn de belangrijkste vragen bij het selecteren van een afsluiter voor waterstoftoepassingen?
Bij het selecteren van een afsluiter voor waterstoftoepassingen moeten gehouden worden met de procescondities. Denk hierbij aan: het stadium van het waterstofproces, de maximale druk en het temperatuurbereik. Unieke uitdagingen kunnen speciale ontwerpen vereisen, zoals bijvoorbeeld speciale double block-and-bleed afsluiter met een bleed valve. Deze zorgen voor dubbele afsluiting en hebben een aftapmogelijkheid, wat de veiligheid en efficiëntie verbetert. Het is belangrijk op te merken dat er geen universele waterstofafsluiter is en samenwerking met ervaren fabrikanten essentieel is.
Wat is austenitisch staal en welke eigenschappen heeft het?
Austenitisch staal, gekenmerkt door een nikkelgehalte van meer dan 8%, behoort tot de groep roestvrij staal en onderscheidt zich door een uitstekende combinatie van mechanische eigenschappen en corrosiestabiliteit, waardoor het veel wordt gebruikt in gebieden met hoge eisen aan corrosiebestendigheid.

Ik heb een specifieke vraag

Contact

Voor meer informatie over onze producten en diensten voor waterstoftoepassingen in Nederland kunt u contact opnemen met:

team member

Klaas Doting

Senior Application Specialist

team member

Cor van der Hoek

Manager Fluid Control & Steam Solutions