PFAS Update

PFAS Update: PTFE voorlopig noodzakelijk in de huidige industrieën

De cruciale rol van PTFE in pakkingen

06-02-2024, De visie van Alberto Rocco op de actuele PFAS-discussie

ESA's proactieve aanpak

Uitzonderlijke levensduur van PTFE

De impact op verschillende industrieën

Met een marktomvang voor PTFE-pakkingen van ongeveer 1,4 miljard dollar in 2021 zou de afschaffing van PTFE diepgaande gevolgen hebben voor verschillende sectoren, waarschuwt Alberto.

“De automobielsector, de olie- en gassector, en vooral de medische sector waar geen alternatieven bestaan, zouden met grote verstoringen te maken krijgen.” Ondanks dat hij optimistisch is over innovaties, blijft Alberto ook realistisch over de uitdagingen.

"Er wordt onderzoek gedaan naar geschikte alternatieven, maar PTFE heeft unieke voordelen, met name op het gebied van chemische resistentie, waardoor het ontzettend lastig te vervangen is,” Stelt hij.

Hoewel de ‘slechte’ PFAS al zijn uitgefaseerd door bedrijven als KLINGER Group, blijft het realiteit dat het een complexe taak is en dat er momenteel weinig haalbare alternatieven beschikbaar zijn.

Mondiale perspectieven op PFAS-regulering

De volgende stappen van ESA

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zal PFAS-regelgeving de toekomst van de pakkingenmarkt veranderen?
Met name in Europa zal de voorgestelde PFAS-regelgeving grote veranderingen teweegbrengen. Deze regelgeving zou kunnen leiden tot strengere controles op het gebruik van PTFE, waardoor onderzoek naar alternatieve materialen of aangepaste gebruiksrichtlijnen noodzakelijk zou zijn.
Zijn er op het moment geschikte alternatieven beschikbaar voor PTFE?
Terwijl de industrie blijft zoeken naar alternatieven voor PTFE, vooral in het licht van het PFAS-debat, is het een uitdaging om een materiaal te vinden dat past bij de veelzijdigheid en prestaties van PTFE. De huidige alternatieven hebben hun beperkingen en bieden niet dezelfde prestatie en effectiviteit als PTFE.
Contact

Voor meer informatie over onze afdichtingen kunt u contact opnemen met: