Nieuw bij Klinger

Nieuw bij Klinger

Hier vindt u de laatste informatie omtrent nieuwe producten, ontwikkelingen en andere relevante, informatie over de producten van Klinger.

 

Klinger NBV diverter metal ball valve

 

 

Flo Direct warmwaterbereider

Flo-Direct CTE-hoogrendement warmwaterbereider (gasgestookt) is een compacte, hoog-efficiënte, roestvast stalen waterverhitter, die een besparing op het brandstofverbruik kan opleveren van wel 30-60%. Dit systeem is een zeer efficiënt alternatief op bestaande waterverwarmingssystemen met een rendement van boven de 95%. Dankzij volledige verbranding, uitstekende betrouwbaarheid, gemakkelijk onderhoud en hun capaciteit om met water van verschillende kwaliteit te werken, is de Flo-Direct CTE-hoogrendement warmwaterbereider ideaal voor bedrijven die energie willen besparen en hun uitstoot wensen te verminderen.

Flo DirectVolledige verbranding

De Amstrong Flo Direct is aan de bovenkant voorzien van een gasbrander, welke in een aparte buis voor verbranding zorgt. In deze buis wordten de rookgassen gevormd. Eenmaal onderaan de buis, worden de rookgassen langs zogenaamde Pallrings gevoerd. Deze RVS vormen zorgen ervoor dat de oppervlakte vergroot wordt (meer contact tussen water en rookgassen), en zo de warmte overgedragen kan worden. In deze kamer wordt van bovenaf water via een sproeiinstallatie naar binnen gebracht. Dit water komt in contact met de Pallrings (welke reeds op temperatuur zijn door de rookgassen) en zo wordt het water opgewarmd tot de gewenste temperatuur.

 

 

 

Ongeëevenaarde prestaties en efficientië

De Flo Direct biedt een capaciteit van 3,5 m3 tot meer dan 50 m3 heet water per uur (max. 85 C). Er vindt geen energieverlies plaats door stralingswarmte, door deze energiebesparing verdient de waterverhitter zichzelf snel terug. De waterverhitter is volledig van roestvrijstaal gemaakt, en is daarmee geschikt voor alle typenwaterkwaliteit. Bovendien krijgt, dankzij het unieke ontwerp van de Flo-Direct, kalkaanslag geen kans. Ook wordt kalk tijdens bedrijf in suspensie gehouden, waardoor het mineraalgehalte van het binnen-stromende en uitstromende water gelijk is. De waterkwaliteit verandert niet tijdens het proces. De Flo-Direct is onderhoudsarm en minder gasverbruik geeft een lagere CO2-uitstoot.

Voedselverwerkende industrie

De Flo-Direct is uitstekend inzetbaar in productieprocessen waar stoomFlo Direct wordt opgewekt om heet water te maken voor het reinigen van dragers van voedingsmiddelen, machines, maar ook het verwarmen van containers, en CIP. Bovendien is de Flo Direct zeer goed toepasbaar in productieprocessen waar stoom wordt toegepast om suiker op te lossen en dranken te pasteuriseren.

 

Voor meer informatie kunt u direct naar de productgroep 'Warmwaterbereiders en stoomwatermengers'. Hier kunt u de uitgebreide Armstrong brochure t.a.v de Flo-Direct downloaden.

 

Website design door Helderwerkt, Communicatiesupport. Website ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist.